Patient uttalanden

Nöjda patienter är Din bästa garanti för god vård!

Det bästa betyg en kiropraktor kan få är nöjda patienter, och det bästa beviset på en nöjd patient är att han/hon refererar nya patienter. I Hötorgets Kiropraktiks mottagning är mer än 8 av 10 nya patienter refererade av tidigare eller nuvarande patienter!


Patient uttalanden, kiropraktik

Johanna L, berättar nedanför om sina erfarenheter:

Doctor listened to me and was careful to understand my history and come up with a plan for me. Already felt better after my first visit. 5 stars!


Lisa Ingestad, berättar nedanför om sina erfarenheter:

Efter många år med värkande rygg och nacke samt yrsel är jag tacksam för att äntligen fått rätt behandling hos Hötorgets kiropraktik. Vid senaste läkarbesöket för min astma framkom att min lungfunktion var långt över förväntan, dvs mycket god. Det blev så tydligt att kiropraktikbehandlingen har varit till stor hjälp. Istället för tabletter som behandlar symptom åtgärdar kiropraktik orsaken.


Adam Lindström, berättar nedanför om sina erfarenheter:

Åkte in för behandling av ryggskott 2021. Efter 1: besöket föreslog kiropraktorn att jag borde köpa ett klippkort, lite motvilligt gick jag med på det. Det var min bästa investering i mig själv!em>

Har haft problem med Arytmi under flera år. Har besökt KS utan att de kunnat göra ngt. För ung att ta blodförtunnande läkemedel, fick deltaga i diverse KBT studier utan större förbättring.

Kiropraktorn gick igenom varje kota och lyckade minimera rytm störningen. Den finns kvar, med lugnare intensitet. Jag slipper bli yr och svettig av att pulsen slår kraftigt & oregelbundet.

Idag kommer det som ett ”brus” i låg intensitet. Otroligt att KS inte tittat närmare på gemensamma nervbanor (?).

Ni har gjort ett fantastiskt jobb! Bor i Hälsingland nu, behöver jag seriös hjälp med ryggen kommer jag ner till er. Värt varenda krona!


Marianne Backman, berättar nedanför om sina erfarenheter:

I samband med manipulering på akuten för förmodad kristallsjuka blev min nacke illa åtgången. När det skedde tänkte jag för mig själv att det där var nog inte bra.

Yrseln försvann, men dagen efter vaknade jag till ett rejält öronbrus. Öronbruset kom och gick i början, men var sedan där konstant. Då jag anlitat Hötorgets Kiropraktik tidigare, frågade jag Dr Mikaela Petersen om hon kunde hjälpa mig nu.

Behandlingarna har hjälpt, nivån på öronbruset har minskat rejält till nästan ingenting, och ofta är det helt borta. I dag är det helt tyst i ena örat och i det andra susar det så lågt så jag verkligen får känna efter om det brusar/susar överhuvudtaget.

Jag trodde att detta skulle jag få leva med resten av livet, men tack vare besöken på Hötorgets Kiropraktik är jag så mycket bättre, nästan bra, och hyser stor tillförsikt att jag ska bli helt fri från detta.


Malin Johansson, berättar nedanför om sina erfarenheter:

Jag har varit patient hos Mikaela i över 10 år. Jag har hela mitt vuxna liv haft problem med framför allt ryggen men även bäckenet och nacken. Jag hade tidigare träffat både sjukgymnaster, naprapater och andra kiropraktorer men ingen hade lyckats hjälpa mig. Jag upplevde att alla hjälpt mig att lindra symptomen men jag fick aldrig reda på varför jag hade ont.

Jag drabbades av akuta problem med ryggen den där lördagen för över 10 år sedan och mer eller mindre kröp in på Mikaelas mottagning. Hon var den enda som hade en akut-tid en lördag. Jag minns att hon genast hjälpte mig och att jag kunde gå när jag gick ut från mottagningen. Sedan följde en rad av besök där hon också skickade mig till röntgen. Det var första gången någon gjorde det. Utifrån de röntgenbilderna och Mikaelas kunskap och erfarenhet behandlade hon mig och jag blev snabbt smärtfri.

Under de 12 år som jag varit patient hos Mikaela upplever jag att hon är enormt kunnig inom sitt yrke och jag upplever för första gången att jag blivit hjälpt, inte bara med symptomen utan också varför jag får ont. Det är stor skillnad på de sjukgymnaster, naprapater och kriropraktorer jag tidigare mött.

Mikaela är respektfull, professionell och ödmjuk i sitt bemötande och lyssnar alltid på mig. Det är lätt att få en tid hos Mikaela och jag vet att Mikaela vet vad hon gör. Jag rekommenderar alltid människor jag möter med problem med rygg, nacke, axlar m.m. att gå till Mikaela. Jag kommer aldrig att byta kiropraktor!


Anita Andersson, berättar nedanför om sina erfarenheter:

Återkommande till behandlingen jag fick hos Dig 2010 vill jag påpeka att Din behandling var välgörande beträffande mina besvär. Du kände direkt var min värk befann sig i ryggen och med din kompetens behandlade Du mig perfekt. Jag mådde bra länge därefter och jag försökte att här i Bad Homburg förklara för min Heilpraktiker att ev. få samma behandling. Tyvärr Du var bäst! Vid min nästa vistele i Stockholm kommer jag till Dig igen för en välgörande behandling.


Bodil Eriksson, berättar nedanför om sina erfarenheter:

Under femton års tid har jag haft besvär med nacke, axlar och delvis rygg som förvärrats ju äldre jag blir. Jag har kontorsarbete och hade ofta spänningshuvudvärk förut och mina axlar var så uppdragna att jag inte fick ner de hur jag än försökte.

Efter att ha behandlats av Mikaela regelbundet under snart ett år kan jag konstatera att axlarna har sjunkit rejält, huvudvärken hälsar inte på längre, jag vet hur jag ska göra för att ryggen ska må bra och jag sover bättre än någonsin. Nu har jag kommit till det stadiet att "det gör ont att göra fel".

Jag känner mig alltid trygg med Mikaela, hon är professionell i sitt yrkesutövande och det känns som hon "ser hela personen" vilket för mig också har lett till att hon har satt in andra insatser med andra professioner under tiden vilket har hjälpt mig massor då jag behövde ändra flera delar i min livstill för att må så mycket bättre.


Patrik Rundström, berättar nedanför om sina erfarenheter:

Mikaela har nu varit min kiropraktor i 5 år. Främst har hon justerat min nacke och höft, vilket bland annat har gjort att min spänningshuvudvärk har försvunnit.

I mars 2006 drabbades jag av en magkatarr, med illamående, kallsvettningar och olustkänslor i magen till följd. Jag mådde så pass dåligt att jag inte kunde gå till Mikaela under den tiden. När jag i september återigen började hos Mikela så hade jag fortfarande attacker med illamående och kallsvettningar, samtidigt var min tarmfunktion väldigt dålig.

Efter ungefär tre månader med behandling av Mikaela, med specifik justering av en kota mitt på min rygg, så kände jag mig helt plötsligt bättre. Attackerna med illamående och kallsvettningar försvann nästan helt och hållet, och med fortsatt behandling så mår jag idag mycket bättre i både mage och tarm.


Mikaela A. G. Petersen blev presenterad över 2 hela sidor i veckotidningen Allas nr 8/98. Intervjuad här blev student Cecilia Höjgård, då 23 år (urdrag av intervjun nedanför):

Symptom: Huvudvärk härledd från nacken,
Problem: Ryggfelställningar

Efter noggrann undersökning skickade Mikaela iväg mig för att röntga igenom hela ryggen. Jag blev verkligen omhändertagen. Hon visade på bilderna och berättade att många kotor pekade åt olika håll, så det var inte konstigt att jag mått dåligt. Inför den första manipulationen var Cecilia spänd. Hon hade ju hört så mycket om knyckar och knak. - Det kändes absolut inte, men lät gjorde det, säger Cecilia som redan efter första behandlingen återfick rörlighet i nacken. Efter ännu ett par behandlingar av nacke och rygg försvann huvudvärken. - Det är helt fantastisk. Man blir som en ny människa, säger Cecilia som kunnat plugga sista terminen utan minsta smärta". (journalist Lena Gustafsson, Allas nr 8/98).


Marguerite Toll, 50+ år, berättar nedanför om sina erfaren

Symptom: "Oxhäng" i nacken, ont i axlar och ländrygg,
Problem: Nack- och ländryggsproblem

"För ca 4-5 år sedan fick jag rejält ont i axlarna och ländryggen svullnade samt jag hade en stor valk i nacken, ett s k "oxhäng". Läkaren som jag gick till konstaterade att har jag nått medelålder, är kvinna och sitter på kontor är det bara att acceptera oxhäng. Svullnaden i ländryggen var ju i och för sig ett aber, men inte mycket att göra åt. Operera gick ju bra förstås, men någon garanti för att jag skulle bli bra kunde han inte lämna."

"Så småningom kom jag i kontakt med Mikaela Petersen. Hon gjorde en grundlig undersökning av ryggen inklusive oxhänget och sa "att det här fixar vi". Nu efter ett antal år är oxhänget borta liksom svullnaden i ländryggen och det mesta av besvären i axlarna, och detta utan att operera. Att livet blev lättare och rörligare är ju bara ett ytterligare plus. Numera kan jag nämligen böja mig både framåt, bakåt och i sidled, vilket inte var möjligt tidigare. Ryggen har blivit rakare och gången raskare, ja det blev sannerligen ett nytt liv, vilket jag är oerhört tacksam för. Lite hjälp av bindvävsmassage har jag också haft. För som Mikaela Petersen säger: "Det gäller att vara aktiv och ha många attacker på det onda för att nå ett gott resultat!


Annmari Borg, pensionär, berättar så här:

Symptom: Onda axlar, stel nacke, öronsus,
Problem: Funktionsstörningar i nacke och bröstrygg

"I dag var jag åter hos Mikaela för behandling. Från början ville jag veta, om det fanns hopp för mina onda axlar och stela nacke. Jag trodde jag var för gammal, jag hade ju fyllt "pension". I dag är jag mjuk och rörlig och lätt i kroppen och har dessutom fått BONUS. Min astma som jag fick -93 är borta och den allergi som jag utvecklade -95 är också borta. Det upplever jag som ett mirakel, trodde inte det var möjligt. Men - jag har resultat av ett blodprov som bevisar det. Nu skall jag äta min första semla sedan -95. Mums!"

Annmari Borg skriver vidare i en insändare i Svenska Dagbladet 22/4-2001:

"När jag gick i pension 1999 började kroppen reagera på den stress jag utsatt den för i mitt arbete. Jag sökte hjälp på olika sätt för värk i axlar och nacke bland annat. Öronsusningen förstod jag skulle bli kronisk för resten av livet, alltså en långtradare som kör på tomgång inne i mitt huvud. Till slut fick jag kontakt med en kiropraktor utbildad i USA (Doctor of Chiropractic). Jag sökte för mina axlar och min nacke men sidovinsten (en av dem) blev att öronsusningen försvann. Ett mirakel tycker jag, men andra protesterar att det är "nys", hokuspokus. Det får de väl tycka då. Jag är i alla fall befriad från långtradaren."


Patient uttalanden, massage:

Max berättar så här:

"Har fått både idrottsmassage och bindvävsmassage av Marith och varit väldigt nöjd med bägge. Hon hittar fort rätt ställen att koncentrera sig på och det har känts mycket bra efteråt. Hon är dessutom trevlig och behaglig att ha att göra med. Rekommenderar gärna henne."


Britt-Marie Elgholm berättar så här:

"Jag gick igenom en höftoperation för ett år sedan. Tyvärr ville inte min kropp ta emot alla nya delar. Trots regelbunden sjukgymnastik, vattengympa, olika massage/healingbehandlingar har jag fortfarande haft värk +svårigheter i mitt fysiska utövande m.m. Nu har jag unnat mig att återigen pröva en massagebehandling -Bindvävsmassage hos Momos varma händer(en gång i veckan tio tillfällen och nu var fjortonde dag) Idag är det stor skillnad på mitt fysiska tempel jag känns hel igen (med lite reservdelar inopererade)"

"Min rörelseglädje har satt fart igen och värken ja den finns kvar men inte i samma styrka så tack Mohammad att du finns med din verksamhet, ditt kunnande och engagemang i våra kroppar jag kommer varmt att rekommenderade till alla jag hör eller tror behöver en duktig bindvävsmassör."


Anna-Maria berättar så här:

"Du får mig att känna mig trygg och lugn. Mina muskelspänningar försvinner och min andning blir långsammare. Detta håller i sig hela dagen. Jag kommer att rekommendera alla stressade kompisar att ta kontakt med dig för en behandling."


Patient uttalanden, kostrådgivning:

Bodil Eriksson berättar så här:

När jag träffade Margareta var jag en sliten, glåmig och hålögd 35 åring som tyckte att jag åt nyttigt men ville se över vad jag kunde göra ännu bättre. Det visade sig att jag inte alls hade så bra koll vad som är bäst just för mig. Efter ett halvår med coachning från Margareta går jag nu in på mitt 36e år i livet och har fått pigga ögon, en mage som är glad, en hud med lyster och ett inre som som ser vikten av avslappning just för mig. Även omdet viktiga är att jagsjälv känner en stor förändring är det en bonus att människor runt mig kommenterar att jag ser frisk ut. Jag kan varmt rekommendera Margareta Rane då jag är ett bevis på hennes kunskap.


Anette Eriksson berättar så här:

Jag vill tacka dig för alla tips jag fick av dig angående mitt höga blodtryck. Jag har tagit till mig detta och tänkt på vad jag äter och sen att röra på mig mera. Har varit på kontroll 2ggr efter att vi pratade och 1:a gången efter nyår då låg det lite lägre men det var svårt under alla helger med maten och sen var jag förkyld nästan i 2 veckor så det blev dåligt med motion. I onsdags denna vecka har jag varit på ny kontroll och då var blodtrycket jättebra. Skall tillbaka igen om 5 veckor för ny koll och jag hoppas att det ser lika bra ut då.

TACK för hjälpen och ha det så bra! Hälsningar Anette


Elisabeth berättar så här:

Anna Lundblad hjälpte mig att få ordning på min kost o träning. På två månader gick jag ner 5 kg! Det var små förändringar som gjorde stora förändringar för mig.

Mvh Elisabeth